Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Klein geluk!

August 1, 2017

Vanaf het begin van het jaar ben ik iedere dag "klein geluk" aan het zoeken en belangrijker nog, ik vind het ook nog! Het is niet moeilijk, als je leert om te kijken naar wat er wél is. In dit blog een aantal tips die het vinden van klein geluk heel makkelijk maken. Ik merk bij de mensen om me heen dat het aanstekelijk werkt, dat vinden van klein geluk en dat.. precies dat is mijn kleine geluk, het inspireren en blij maken van mensen ;)!

 

Tip 1

Vindt dat klein geluk!

In de coachingstrajecten die ik heb met mensen merk ik dat het voor mensen soms moeilijk is om te kijken naar hele kleine dingen die goed gaan, waar ze blij van worden of de adrenaline van gaat stromen! Ga eens met een peuter het bos in en laat je meevoeren door de ogen van de peuter. Zie de prachtige kleuren, ruik de natte bladeren en hoor de wind door de bomen gaan. Blijf eens staan op het moment dat je iets doet en voel wat je voelt. Waar sta je? Sta je met beide voeten op de grond of leun je op één been? Waar zijn je armen? Hoe is je ademhaling? Op dat moment wordt je je meer bewust van je lijf en waar er eventueel spanningen zitten. Ervaar het, neem ze waar en maak de voor jou best passende keuze op dat moment.

 

Tip 2

Deel dat kleine geluk!

Laat horen waar je blij van wordt, schrijf het op, lees het nog eens terug op dagen dat je je niet zo lekker voelt en deel het met de mensen om je heen! Tegenwoordig zijn er veel manieren om je kleine geluk te delen. Je hebt je mobieltje waarschijnlijk altijd op zak. Maak die foto van die mooie bloem, de sneeuwvlakte of je kind die iets leuks en grappigs doet en deel het. Weet je wat het is met delen van klein geluk? Het neemt niets weg van je gevoel voor dat klein geluk, het vermenigvuldigd zich zelfs omdat je andere mensen mee laat genieten! Het is net als een kaars; die geeft ook niet minder licht of hij nu 5 of 50 kaarsen een vlammetje geeft. 

 

 

Tip 3

Geef en ontvang complimentjes!

Behoeft dit verdere uitleg? Vertel degene waar je van houdt waarom je van ze houdt. Zeg iets over de nieuwe broek van je collega en vertel je vriendin dat je haar waardeert. De enige voorwaarde voor het geven van een compliment is dat je het meent, anders voelt de ander dat echt wel en werkt het averechts.

Een compliment ontvangen is lastiger, he? Zeg gewoon eens "dankjewel" en laat het even op je inwerken. Word je bewust van het gevoel dat het compliment je geeft. Heb je de neiging om het snel weg te wuiven onder het mom van: "is toch heel normaal"? Vraag jezelf dan eens af waarom je dat doet en wat het je oplevert.

 

Tot slot... wees eens een dag loyaal en lief naar jezelf. Vraag jezelf bij iedere activiteit af of je het doet omdat het "moet"of omdat je

 

het leuk vindt. Sta eens stil bij het gevoel dat de dag je geeft. Doe eens een paar minuten helemaal niks. Nou ja, wel ademen blijven natuurlijk, maar voor de rest een beetje voor je uit staren, je gedachten laten gaan. Wat gebeurt er?

Is het de moeite waard om misschien nog een dag lief voor jezelf te zijn ;)?

 

Ik wens je een mooie, ervaringsvolle week met heel veel klein geluk!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload