Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Stemmetjes!

September 12, 2017

Deze maand heb ik een #gentileseptemberdaily uitdaging. Iedere dag een filmpje of iets anders prikkelends posten op social media.  Alleen... ik voel me vandaag niet zo "prikkelend"! Is dat erg? Nee, vast niet, maar ik merk wel dat er een stemmetje in mijn achterhoofd roept: "dat kun je niet maken, je hebt een afspraak met jezelf"! Toch is er een ander stemmetje dat zegt: "doe lekker rustig aan en volg ook vandaag je gevoel"...

 

Ken je dat? Dat er stemmetjes ergens in je hoofd in hetzelfde orkest zitten, maar een heel ander lied willen spelen? Dat die stemmetjes steeds harder gaan praten, bijna schreeuwen om elkaar maar te horen, maar elkaar dan eigenlijk helemaal niet meer horen? Ik beschouw al deze stemmetjes inderdaad als een orkest. Stel, bij André Rieu besluit een lid van zijn wereldberoemde orkest om een ander lied te spelen dan er op zijn muzieklijst staat? Een ander lied dan André wil en de rest van het orkest speelt? Wat zou er dan gebeuren met dit orkestlid? Zou hij gecorrigeerd worden of zou hij weg moeten? Ik weet natuurlijk niet hoe Rieu dit zou oplossen, maar ik weet dat de stemmetjes in mijn hoofd zich niet zomaar laten wegsturen. En... dat is maar goed ook! Want dat stemmetje dat me wijst op je plichtsgetrouwheid heeft net zoveel recht van spreken, als dat stemmetje dat mij wijst op het volgen van mijn gevoel. Daarnaast zijn ze allebei ontzettend nodig in mijn orkest. Er zou immers weinig terecht komen van werk, als dat ene stemmetje dat mij wijst op mijn plichtsgetrouwheid zijn instrument zou neerleggen en weg zou gaan. Ik zou ook heel ongelukkig worden als het "gevoel volgen stemmetje" niet meer mee zou spelen, want dit is net het stemmetje en het instrument dat ik opnieuw leer bespelen de afgelopen maanden! Zo heeft mijn orkest nog veel meer leden die allemaal een stem hebben, die ze zo nu en dan zacht of luid laten horen. En ik wil ze allemaal niet missen! Wel zou ik soms willen dat ze nog wat vaker hetzelfde lied zouden spelen, wat zou dat heerlijk rustig en vredig zijn! Maar, ik merk ook dat zodra ik dit opschrijf er alweer een stem zegt: "hoe saai zou dat zijn"! Mijn orkest is op het moment enorm wakker en muziek aan het maken, maar niet allemaal hetzelfde lied aan het spelen. En weet je... eigenlijk is dat wel even prima.

 

Mijn stemmetjes hebben vandaag inmiddels allemaal een rode neus op en gaan dan toch ongemerkt hetzelfde lied spelen. Hoe kan dat nu? Waarschijnlijk omdat ik ze allemaal heb laten spelen en vertellen wat ze willen vertellen en niemand heb weggestuurd. Die stemmetjes, soms zijn we dikke vriendjes, soms moet ik wat verder zoeken om ze te begrijpen, maar wat maken ze uiteindelijk mooie muziek samen!

 

Op welke manier laat jij je orkest hetzelfde lied spelen? Mogen ze af en toe een ander lied spelen? Misschien willen ze je dan iets vertellen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload