Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

"Je kunt het leven ook met een lach serieus nemen"...

April 11, 2018

"Je kunt het leven ook met een lach serieus nemen"... ik hoorde het mezelf zeggen afgelopen vrijdag, maar ik voelde ook dat het absoluut niet resoneerde met hetgeen ik uitstraalde op dat moment.. Ik sta 100% achter het gezegde, alleen... ik voel het even niet!

 

Vorige week kreeg ik het advies om meer gebruik te maken van mijn kernkwaliteit "plezier maken". Dat ik plezier kan maken en een feestje kan bouwen, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch vergeet ik soms om in het dagdagelijkse leven ook wat meer plezier te maken. Ik merk dat mensen direct reageren als ik met een glimlach op mijn gezicht over straat loop. De "hallo's en goeiedags" zijn dan niet te tellen. Ook tijdens de coachings-sessies met klanten merk ik dat humor en plezier relativerend werkt. Humor en lachen was, is en blijft een groot onderdeel van mijn werkwijze.

 

Hoe kan ik dan de uitspraak van vrijdag zelf zo niet uitstralen?! Ik besloot om mijn legertje eens om raad te vragen en vroeg me af welke kwaliteit ik op dit moment minder inzet. Dat is de kwaliteit die de "Spaanse schone" inzet; luchtigheid, dansen, trots en relativeren, "olé"! Wat laat dit poppetje me nog meer zien? Dat een lach alles luchtiger maakt, dat de waaier in haar handen droefheid kan laten wegwaaien én dat rood/ zwart echt een top kleurencombi is 😉🙂.

 

Ik voelde wat ze met me deed en ik besloot om die lach weer meer op mijn gezicht te laten verschijnen. 's Ochtends bij het opstaan al eens glimlachen om het feit dat ik moeilijk mijn bed uitkom, eens naar mezelf en mijn warrige hoofd lachen in de spiegel als het me toch weer gelukt is, de buurman vriendelijk begroeten én iedere dag iets doen waar ik blij van word.

 

Die "Spaanse schone" en haar collega-poppetjes uit mijn legertje; ze confronteren mij ook nog regelmatig. Kwaliteiten zoeken in een poppetje, een beeld zien en kwartjes horen vallen... het blijft mooi wat beeld kan doen 🦋🍀.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload