Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Nope, dit is geen succesverhaal...

April 25, 2018

Je kent ze wel, die "hiephiephoera"verhalen van ondernemers waarbij alles "vanzelf" lijkt te gaan. Die iedere dag een succesverhaal posten op social media en die de klanten voor het oprapen lijken te hebben. Nou... bij mij werkt het niet zo! Ik heb deze blog een paar weken gelaten voor wat hij is, maar ik heb vandaag het gevoel hem te moeten delen; om elkaar een hart onder de riem te steken, om te laten zien dat het niet alles goud is dat blinkt en om te verbinden in kwetsbaarheid en eerlijkheid.

 

Ongeveer 2 jaar geleden riep ik: "Ja, ik ga voor mezelf beginnen en nu echt"!

In 2014 ben ik Gentile gestart, naast mijn baan op dat moment. Die baan slokte zoveel tijd en energie op dat ik er toen niet vol voor ben gegaan. Een aantal transformaties later, mentaal en fysiek, deed mij besluiten tot bovenstaande uitspraak... Op mezelf beginnen en nu écht.. dat klinkt simpel en dat is het ergens ook wel. Alleen... dan begint het hé. Een naam had ik al, een logo ook, een website had ik ook en ik wist wat ik wilde en voor wie. Ik had de benodigde kennis, kunde en ervaring in huis om te kunnen coachen. Niets zou me in de weg staan!

 

Naja, niets...?! Schijnbaar stond ik mezelf nog wel eens in de weg door oude overtuigingen en patronen naar voren te laten komen; "kan ik dit wel", "wie ben ik nu in het woud van coaches", "anderen doen het vást veel beter"! Oké, dat varkentje moest ik ook nog even wassen. Een opleiding NLP practitioner, gesprekken met een coach, een medium en die overtuigingen werden inderdaad steeds kleiner.

 

Mijn doelgroep werd steeds helderder, ik stond er steeds meer, ik werd zelfs een echte koningin in netwerken! Wat ik eerder altijd een beetje verafschuwd had, want dat waren toch allemaal "vriendjes" en "ons kent ons", tijdens die netwerkborrels waar met visitekaartjes gestrooid werd...

Netwerken, zaadjes planten, koffie drinken (naja, water of cola in mijn geval ;)), nog meer kennis en kunde opdoen en het allerbelangrijkste... mijn gevoel blijven volgen! Want hey, ik ben "op mezelf", hé!

 

Ik bedacht open spreekuren, het ontwikkelcafé, sloot me aan bij anderen die "op zichzelf" zijn, hield lezingen, werd actief op social media, blogde, vlogde, flyerde, netwerkte me een slag in de rondte en organiseerde workshops. Ondertussen druppelen mensen binnen die kennis met mijn werkwijze en coaching wilden maken. Als die mensen eenmaal binnen zijn, blijven ze ook, heb ik gemerkt. Maar...

 

... wat is het verdomde moeilijk om die mensen binnen te krijgen! Dat de mensen niet in rijen van 2 aan de deur staan, maakt me wel eens wanhopig of machteloos. "Het heeft tijd nodig", hoor ik mensen dan zeggen, maar wat zou het verdomde heerlijk zijn om eens aan die gezaaide plantjes te kunnen trekken. Wat zou het heerlijk zijn om mezelf niet hoofdschuddend achter een vacaturesite terug te vinden, omdat ik dan "misschien toch maar iets ernaast moet zoeken". Ik wil helemaal "niets ernaast", ik wil "op mezelf zijn"! Omdat ik de wereld mooier kan maken en omdat ik daarvoor de kennis, kunde en ervaring in huis heb! Ik ben niet de afgelopen 3 jaar door een, met momenten hels, proces gegaan om nu dan toch maar weer in een hokje te moeten passen en naar de pijpen van een baas of organisatie te moeten dansen. Ik heb écht meer passie en vuur in me dan dat... Overigens, als je daar gelukkig van wordt, helemaal prima, maar ik heb aan den lijve ondervonden dat ik daar doodongelukkig, ziek en opgebrand van raak.

 

Ik ben op de wereld, op deze aardkloot om mensen te leren dat ze de moeite waard zijn, dat iedereen een talent heeft waarom hij hier op aarde is en ik ben op de wereld om mensen in te laten zien dat ze het leven met een lach serieus mogen nemen. Dat is het... en wat zou het verdomd fijn zijn als die geplante zaadjes op het eerste stukje akker prachtige bloemen zouden zijn, klaar om te plukken en energie op te doen dat het inderdaad de goede weg is en mij de weg wijzen om zo verder te gaan.. Met ups en downs, met golfbewegingen in aanbod van klanten en met alle ook best soms "stomme" dingen die bij ondernemen horen.

 

Ik ben er klaar voor, laat maar komen....!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload