Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

2018… wat was dat dan?

December 21, 2018

Een paar weken geleden kreeg ik van een vriendin een quote doorgestuurd; 

 

“2018 is almost over. All i can say is “what the f*ck was that”"! 

 

Hoe kan een leven in een jaar zo totaal anders zijn?! In de afgelopen 3 jaar heb ik altijd een kleine blog geschreven aan het einde van het jaar met een woord dat voor mij typerend was voor dat jaar (waar het in 2015 en 2016 transformatie en out of comfortzone was, was het in 2017 verbinding). Ik heb me de afgelopen dagen vaak afgevraagd welk woord er recht doet aan 2018, zonder daarbij iets te vergeten of te overdrijven. Dit jaar blijkt eenvoudigweg niet zo in één woord samen te vatten, maar al schrijvende komt “anders” in me op. Anders.. ja dat dekt de lading wel zo’n beetje. Terugkijkend op het jaar voelde ik op 1 januari al dat het anders zou gaan worden, maar ik had in de verste verte niet zien aankomen dat er zoveel veranderingen zouden plaatsvinden.

 

Op persoonlijk vlak ben ik ergens kort na mijn 40e verjaardag in februari in een achtbaan gestapt en heb ik een aantal mensen die dicht bij me staan in een zijspan meegenomen. Ik heb keuzes gemaakt, ben op keuzes teruggekomen, heb anderen verdriet gedaan en mezelf verdriet gedaan. Ik heb gevochten, me laten hangen, ben gevallen en weer opgestaan. Ik heb de állermoeilijkste beslissing uit mijn leven genomen, simpelweg omdat ik mezelf en de ander weer veel meer geluk gun. Ik heb vanaf mei een beetje rondgezworven, heb gefeest, gehuild, me machteloos gevoeld en ben opgevangen door mooie pareltjes in mijn leven. Ik heb kansen gezien en gegrepen, ben voor mezelf opgekomen, heb dingen voor mezelf geregeld. Ik voel dat ik alleen kan zijn, dat ik het heerlijk vind om mensen om me heen te hebben en dat ik meer rust heb gevonden. Het is een proces, maar ik kom iedere dag steeds weer een beetje dichter bij mezelf!

 

Keuzes op persoonlijk vlak, zorgden ook voor keuzes en consequenties op zakelijk en beroepsmatig vlak. Ik heb een hele fijne baan naast Gentile gevonden waar ik ook mag doen wat ik het liefste doe; mensen zien en ze aandacht geven. Daarnaast is Gentile alive and kicking! Ik uit mijn droom steeds vaker, waardoor het echter wordt. Ik werk dagelijks aan die droom, prachtig! Dat boerderijtje aan die bosrand waar mensen mogen “zijn”, waar verbinding is en waar mooie mensen samenkomen.. dat is er over 5 jaar!

 

Anders… dat is het geworden, maar ik heb gemerkt dat anders ook heel mooi is.. spannend.. en vol uitdagingen en kansen. Anders zorgt ervoor dat de wereld opnieuw aan mijn voeten ligt, dat ik nieuwe mensen heb leren kennen en dat ik opnieuw een stuk levenservaring rijker ben. Afgelopen jaar zorgt er ook voor dat ik me nog dankbaarder voel, omdat er zoveel lieve mensen om me heen zijn, vaak onvoorwaardelijk! Anders maakt wiebelig, onzeker en geeft onrust, maar het maakt me vooral heel rijk. Ik heb het afgelopen jaar (mogen) ervaren dat niets zeker is in het leven, dat alles wat je voor lief en vanzelfsprekend neemt dat helemaal niet is.

Anders… ik kijk nog een beetje naschuddend en trillend terug op 2018 en ben soms een beetje bang voor 2019. Maar.. ik weet dat wat het ook gaat zijn; anders is oké!

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload