Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Dwars liggen en milder zijn

January 31, 2019

"Tss... ik mag toch ook best wel eens niet mrs. Positivo zijn en niet vrolijk zijn?!", mopperde ik tegen mijn lievelings. Dat mag zeker, maar dan moet dat van jezelf ook iets meer mogen, antwoordde hij redelijk direct en rustig. Bam! Deze lievelings kent mij nog niet zo heel lang, maar had daar wel een hele gevoelige snaar geraakt. Enigszins mokkend en een beetje neerslachtig hield ik mijn mond en liet zijn woorden nog even nawerken. Inderdaad... ik mag nog steeds niet van mezelf eens een paar dagen een iets mindere "vrouw van de wereld" zijn. Zelfs niet als volle maan, maandelijkse vrouwelijkheid en vermoeidheid over alles wat er gebeurd (is) de boventoon voert. Ohja, ik was best trots op mezelf de afgelopen maand dat ik een paar keer "nee" gezegd had, of zelfs afspraken afgezegd had, omdat ik een behoefte voelde om te cocoonen en Wendytijd te hebben. Maar toch was er ook dat stemmetje dat zei dat het stom was om nee te zeggen en dat ik afspraken toch gewoon kon nakomen.

 

Je herkent het vast wel; van die periodes in het jaar dat de flow er even niet is en dat je heel hard vecht om maar niet toe te geven dat die flow er inderdaad niet is. Vechten tegen jezelf eigenlijk. Ook ik doe dat met momenten nog steeds, realiseer ik me. Zeker door de opmerking, kwam het besef weer eens

binnen.  Dat is meteen nog iets dat je misschien herkent; dat je met momenten ook nog andere mensen nodig hebt om je weer eens bewust te zijn van je patroon.

 

Is dat erg? Eigenlijk helemaal niet... Mild(er) voor mezelf zijn is de uitdaging dit jaar. Het lukt me wel hoor, milder te zijn, maar er zijn ook nog een heleboel overtuigingen ("als ik "nee" zeg vinden mensen me een zeur of niet meer leuk"," ga nou maar gewoon, het is altijd leuk") en ook oude patronen (doooooorgaan!) die het me zo nu en dan lastig maken. Ik heb het niet altijd meteen in de gaten, die overtuigingen en patronen.

 

 

Alarmbelletjes zitten bij mij in het minder goede keuzes maken wat betreft eten, slecht uit bed komen, negatieve gedachtes die ik niet kan omdenken en het gevoel hebben dat iedereen "tegen" mij is. Gelukkig weet ik ook steeds beter wat ik moet doen op die momenten, al realiseer ik me dat misschien nog net íets te laat ;). Mij helpt het om te mediteren, door de kamer te dansen, mandala's te kleuren, meer water te drinken, helemaal niets te doen, een deken te pakken en op de bank te kruipen. Ohja, knuffelen en lachen! Dat helpt ook áltijd. En milder te zijn dus... dus ik probeer de opmerking van mijn lievelings als een cadeautje te zien; ik hoef van mezelf niet altijd "vrouw van de wereld" te zijn (oké, 5 minuutjes dan..) en ik trakteer mezelf op een gezonde, lekkere maaltijd. Als de zon nu ook gewoon een beetje meer doorbreekt en mijn lievelingstijd voor de deur staat.. dan komt die flow vast ook weer ;). Leef, mooi mens!

 

Hoe doe jij dat? Mild(er) zijn voor jezelf?

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload