Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Het geheim van gelukkig(er) zijn... bestaat dat?!

May 16, 2019

Als coach met een passie voor het vinden van "klein geluk", wordt mij wel eens gevraagd wat het geheim van een gelukkig leven is. Het antwoord is even simpel, dan ingewikkeld. Het geheim bestaat niet, helaas... Toch nodig ik je uit om even lekker verder te lezen, misschien word je er éven gelukkig van ;).

 

Wat er vaak gebeurd bij het terugkijken op je leven is dat er teruggekeken wordt op de momenten dat iets anders gekund had of op de dingen die niet gelukt zijn. We kijken naar wat er niet is. En ja hoor, ook ik ben hierin geen heilige. Zeker op de dagen dat ik het allemaal niet zo leuk vind is het veel makkelijker om te kijken naar dingen die beter kunnen. Toch zijn mijn pieken en dalen veel meer in balans, doordat ik, en dat is dan wel weer simpel, iedere dag zoek naar iets moois en hier bewust van geniet. Die mooie dingen zijn vaak heel klein; een mooi vogeltje, een prachtige wolkenlucht, de lichtjes in de stad, een lekker dekentje op de bank, een kop warme chocomel, een extra knuffel van of voor iemand die je lief vindt. Echt... er liggen zoveel kleine geluksmomenten voor het oprapen, je moet ze alleen 'even' zien. Ik wil graag een paar tips met je delen die het mogelijk maken om dat kleine geluk te vinden.

 

1. Open je ogen, je oren, je neus en je mond!

Precies! Maak gebruik van zien, horen, ruiken en proeven om een geluksgevoel te ervaren. Kijk eens naar die lichtjes in de stad of in de straat, luister naar je lievelingslied, smeer je in met je meest lekker geurende bodylotion en eet eens heel bewust een stukje chocolade of iets anders dat je lekker vindt. Als je het maar allemaal heel bewust en met aandacht doet.

 

2. Ga naar buiten!

Buitenlucht is gezond, heeft een ontspannende werking en geeft je een lekker gevoel. Trek als het koud is een warme jas aan, muts op en sjaal om; een beetje kou en regen kan heerlijk zijn! Die warme choco achteraf dan weer heel bewust drinken ;). Ga zeker naar buiten als de zon schijnt, heerlijk vitamine D opdoen en lekker een biertje drinken op een terras. Je hóeft net persé te hardlopen of fietsen, maar als je dit wel doet merk je ook dat sporten in de buitenlucht bij regen en duisternis, je net dat beetje meer voldoening geeft nog. Een lekkere, rustige wandeling maken heeft hetzelfde effect trouwens.

 

3. Knuffel, complimenteer en lach!

Behoeft dit verdere uitleg? Vertel degene waar je van houdt waarom je van ze houdt en geef ze een dikke knuffel. Zeg iets over de nieuwe broek van je collega en vertel je vriendin dat je haar waardeert. De enige voorwaarde voor het geven van een compliment is dat je het meent, anders voelt de ander dat echt wel en werkt het averechts.

Een compliment ontvangen is lastiger, he? Zeg gewoon eens "dankjewel" en laat het even op je inwerken.

 

4. ben ook gewoon eens even niet gelukkig!

Zonder verdriet, was er ook geen blijdschap. Zonder je niet zo gelukkig te voelen, zou je ook niet weten hoe het is om je gelukkig te voelen. Voel je je minder blij? Voel het, observeer het en laat het zijn. Moeilijk he? We willen dat vervelende gevoel vaak helemaal niet voelen, maar een lekkere huilbui, eens even alles stom vinden en mopperen hoort er bij. Haal het oordeel er van af, dat schept ruimte en rust.

 

En dan toch... is dit alles voor mij een klein deel van het geheim van gelukkig zijn; kijken naar wat er wel is, vooral op de dagen dat dit het moeilijkste is. Ik zie dat mijn kleine geluk vooral in het verbinden zit; verbinding met vrienden, familie en collega ondernemers, maar ook uit verbinding met de natuur, cultuur en het reguleren van mijn energie.

 

Precies daarin zit voor mij het geheim van gelukkig zijn! Waar zit het bij jou? Wil je samen met mij kijken naar waar voor jou het gelukkig zijn zit? Laat het me weten en ik neem graag contact met je op. 

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload