Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Hallo... is daar iemand?

November 28, 2017

Zo begon het "gesprek" met Simone op een regenachtige herfstochtend.

Simone was via de chatfunctie op de website van Gentile in contact met mij gekomen. Aan de bolletjes op mijn scherm zie ik dat Simone óf een heel verhaal typt óf steeds iets typt en het weer weghaalt. Het online spreken met mensen die ik nog niet ken, vind ik ook altijd nog wel een beetje spannend. Wanneer stel je een vraag? Hoelang moet je de ander tijd geven om te antwoorden? Wanneer komt hetgeen dat je typt misschien wel anders over dan bedoelt?

 

De chatfunctie op mijn website heeft het doel van een eerste kennismaking; soms is dat nu eenmaal fijner en voelt dat veel veiliger dan de telefoon pakken om een kennismaking te plannen. Het is ook minder eng op die manier het eerste contact te leggen als je met een vraag zit of al een tijdje het gevoel hebt dat er iets moet veranderen. In de moderne tijd van vandaag de dag is het nóg een mogelijkheid om contact te leggen. Ik bied die mogelijkheid dan ook graag!

 

Terug naar het gesprek met Simone.. Simone bleek inderdaad een heel verhaal te hebben getypt. Ze was gisteravond uit gaan eten en werd daar geconfronteerd met haar, zoals ze zelf schrijft: "superslanke, fitte en in alles betere schoonzus". Ow, dat zijn een heleboel overtuigingen in één kort zinnetje. Ik complimenteer Simone met de stap die ze gezet heeft om contact met mij op te nemen en ik vraag haar of ze kan aangeven wat ze wilt. Simone vindt dat moeilijk, ze wil niet haar schoonzus zijn, maar ze wil eindelijk eens een gezondere en blijere versie van zichzelf worden. Simone schrijft dat ze al een aantal jaren niet zo lekker in haar vel zit. Haar leven kabbelt eigenlijk een beetje voort met werk, huwelijk, kind, vrienden en huishouden. Ze maakt heel af en toe tijd voor zichzelf, maar betrapt zichzelf erop dat ze die tijd voor zichzelf vooral etend en achter een scherm doorbrengt. Ze vindt eigenlijk dat ze niks te klagen heeft, maar voelt steeds meer een ontevreden gevoel in haar lijf. Daarover voelt ze zich dan meteen ook weer ontevreden en ze baalt ervan dat ze niet "gewoon" van het leven kan genieten. Ik vraag aan Simone of ze iets meer over zichzelf wilt vertellen. Simone schrjjft dat ze 43 jaar is, getrouwd sinds 11 jaar en 2 kinderen heeft van 10 en 8 jaar. Ze werkt parttime als groepsleidster op een dagbesteding voor mensen met een beperking  en haar man heeft een schildersbedrijf. Simone en haar man hebben een rijk sociaal leven met vrienden en familie. Als ik Simone vraag om zichzelf in 5 woorden te beschrijven, blijft het stil aan de andere kant. Ik zie op mijn scherm dat ze er wel nog is. Weer zo'n moment dat ik het moeilijk vindt om de goede keuze te maken tussen reageren en even afwachten. Dan verschijnen er achter elkaar 5 woorden op mijn scherm; zorgzaam, onredelijk, sociaal, chaotisch en overgevoelig. Ik geef haar een complimentje voor dat prachtige rijtje eigenschappen. Simone geeft aan dat ze deze reactie verrassend vindt en moet erom lachen. Op dat moment vraag ik of Simone bereid is om persoonlijk kennis te maken, omdat ik zeker weet dat ik van waarde voor haar kan zijn. Ik kan haar leren om een energiekere, meer tevreden en blijere versie van zichzelf te worden. Simone antwoord bevestigend en we maken een afspraak.

 

Tot slot vraag ik Simone om straks voor het slapen gaan, zichzelf een flinke schouderklop te geven en hardop uit te spreken dat ze goed bezig is geweest vandaag. Simone stuurt een lachende emoticon en bedankt me voor het fijne "gesprek". Ze kijkt er naar uit om elkaar aan het einde van de week persoonlijk te spreken. Dat is geheel wederzijds! Ik heb zomaar het gevoel dat Simone één van de geluksv(l)inders is die de komende maanden gaat zaaien en oogsten in haar persoonlijke ontwikkeling.

 

Lijkt het jou ook wel wat om in eerste instantie online contact te hebben? Klik op de knop rechts onderaan de homepage en vraag: "hallo, is daar iemand.."? 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload