Wendy Boumans

Krefelderstrasse 258 / 47877 Willich / T. (0031) 6 46 27 33 21 / E. wendy@gentilecoaching.nl

© 2019 Created by Gentile Coaching

Dansen met hart én hoofd + een korte oefening :).

November 13, 2017

 

Je kent ze wel, de quotes met "volg je hart"! Ik heb er een soort haat- liefde verhouding mee, omdat ik mijn hart wel wil volgen, maar mijn hoofd ook een aandeel wil!  

Ik heb veel geleerd over dat hart volgen en wanneer de stemmetjes in mijn hoofd dat hart willen saboteren. Toch blijft het ontzettend moeilijk om steeds maar weer mijn hart te volgen, want zeg eens eerlijk; als jij altijd je hart zou volgen, zat je nu vast niet in Nederland te koukleumen, maar verbleef je ergens waar het klimaat iets aangenamer zou zijn. Toch? En dan zou je waarschijnlijk ook niet iedere dag naar die "best wel leuke en mijn collega's zijn top- baan" gaan, maar zou je misschien wel cocktails verkopen in een beachbar of skiles geven op de mooiste bergtoppen. Toch? Als je altijd en overal je hart zou volgen zou je misschien ook wel ruzie hebben met die mensen in je omgeving die soms toch best irritant en stom zijn, want hey.. jij volgt je hart!

 

Nee, ik ben erachter gekomen dat je hart volgen niet te maken heeft met praktische, dagdagelijkse zaken, maar met een dieperliggende laag die niet zo makkelijk te bereiken is. Ik volg mijn hart steeds meer, maar kom er ook achter dat ik nog steeds keuzes maak waarin ik opnieuw meer mijn hoofd dan mijn hart volg. In de afgelopen maanden heb ik heel wat conflictjes uitgevochten met mijn hart en wil ik het nog steeds niet altijd geloven. Toch heb ik gemerkt dat het nu zelfs in de dagdagelijkse dingen een stem wil hebben en dat als ik daar niet naar luister ik dat bekoop met oude patronen en mijn hoofd er een paar belemmerende overtuigingen inslingert, waarvan ik dacht dat ik die al ergens achter had gelaten.

 

Dat hart van mij... als het oren zou hebben, zou het zich daar regelmatig achter krabben, maar toch is het er onvoorwaardelijk voor mij, want het blijft kloppen! Ik neem het overal mee naar toe, het kan mijn hoofd de goede kant opsturen als ik heel goed luister en het zorgt ervoor dat ik liefde kan geven en ontvangen. Eigenlijk is het dus toch best de moeite waard om het te volgen :).

 

Hoe zit het met jouw hart? Luister je er wel eens naar op een stil en rustig moment als je antwoord zoekt op een vraag die je jezelf al een tijdje stelt?

 

Probeer het maar eens uit:

1. ga ergens rustig zitten, zonder al te veel dingen die je afleiden. Luister een poosje naar je ademhaling. 

2. stel jezelf de vraag: "wat wil ik"? Formuleer je wens concreet, positief en kort.

3. stel jezelf de vraag: "wat doe ik'? Het eerste dat in je opkomt is het meest van toepassing op jouw situatie.

4. Stel jezelf de vraag: "wat is het effect"? Draagt het effect bij aan het realiseren van je wens?

Ja? Mooi! Je bent op de goede weg, blijf doen wat je doet.

Nee? Ga terug naar vraag 3 en stel jezelf de vraag:"wat moet ik doen om het gewenste effect te bereiken"? Hier is weer het eerste dat in je opkomt, het meest van toepassing. 

5. Ga aan de slag. Doen is nog steeds het meest effectieve als je iets wil bereiken! 

 

Als je deze korte oefening regelmatig doet, dat kan met dezelfde vraag, maar ook met verschillende vragen, merk je dat hoofd en hart beter gaan samenwerken. Ze lijken elkaar meer serieus te gaan nemen. Dans lekker mee en geniet van alle antwoorden die je altijd zelf al hebt! 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Recente berichten

April 3, 2019

March 26, 2019

December 21, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload